Добредојдовте на нашите веб-страници!

Како да се одржи The Rewinder Daily

Премотувачот е еден вид опрема што се користи за хартија, филм, леплива лента итн. Неговата цел е да ги премотува наназад ролните (наречени џамбо ролни) произведени од машината за обложување, а лентата се премотува за да се направи готов ролна лента пред да замине. фабрика.Во моментов, стана развојен тренд во индустријата за машини за производство на хартија да се користи AC погон наместо DC погон за премотувачи.

Машината за премотување мора да биде управувана од фиксен персонал, кој може да го совлада стартувањето, процедурите за правење кеси, едноставно дебагирање на инструментот, менување на параметрите итн.;персоналот за дебагирање на механички инструменти мора да ја помине строгоста на производителот и да биде умешен во перформансите на инструментот.Работна процедура, режим на работа, работна состојба, вообичаени проблеми и справување со дефекти;работа со компјутерски инструменти е строго забранета без персонал.Секојдневното одржување на премотувачот мора да осигури дека внатрешната и надворешната страна на кутијата со инструменти на компјутерот е чиста и сува;редовно проверувајте дали терминалите не се олабавени или не паѓаат.Уверете се дека колото и патеката за гас се непречени.

1. Премотувачот редовно ги проверува завртките на сите делови на машината за пакување за да избегне олабавување;
2. Премотувачот обрнува внимание на водоотпорноста, влажноста, антикорозијата и отпорноста на стаорци на електричните делови на премотувачот.Внатрешноста на електричната контролна кутија и терминалите треба да се чуваат чисти за да се спречи електричен дефект;
3. Кога премотувањето е запрено, двата ролери за заптивање на топлина треба да бидат во отворена положба за да се спречи попарување на материјалите за пакување;
4. Мрежните делови на секој запчаник, дупката за полнење масло на лежиштето и секој подвижен дел се полни со масло за подмачкување.Кога додавате масло за подмачкување, внимавајте да не капе масло на ременот на менувачот за да спречите лизгање и вртење или оштетување на стареењето на ременот;
5. Менувачот и подвижните делови мора да се проверат и затегнат во рок од една недела од употребата за ново премотување.Одржување;после тоа, секој месец мора да се врши редовна проверка и одржување.

Горенаведеното е вовед во секојдневното одржување и одржување на машината за премотување.

Kunshan Haojin Yuan Electrical Technology Co., Ltd. е претпријатие специјализирано за истражување и развој, производство, продажба и сервис на машини и опрема за лента.

Од основањето на компанијата, таа е посветена на истражување и развој и производство на машини за премотување лента, машини за сечење и премотување, машина за сечење и индустриска помошна опрема како што е машината за мелење ножеви.Добредојдовте да се распрашате и да се јавите.


Време на објавување: Јуни-06-2022 година