Добредојдовте на нашите веб-страници!

Како да го продолжите работниот век на машината за сечење

Slitter во моментов е широко користен во многу индустрии.За време на употребата, машината ќе се истроши и времето на употреба ќе се намали.Како да го продолжите работниот век на машината?Kunshan Haojin Yuan Electrical Technology Co., Ltd. ќе разговара со вас.

Цената на машината за сечење не е евтина.Секој сака машината купена сами да се користи подолго и постабилно.Меѓутоа, за да се постигне оваа цел, секојдневното одржување е многу важно.

Пред да се користи машината за сечење, главните компоненти на автоматската машина за сечење треба да се прегледаат и подмачкаат;при проверка и расклопување на автоматската машина за сечење, строго е забрането да се користат несоодветни алатки и ненаучни методи на работа.

За да направите добра работа во секојдневното одржување и одржување на машината за сечење, мора да ги направите следните пет точки.

Прво, електричните делови треба редовно да се чистат и проверуваат за навреме да се отстранат скриените опасности.

Второ, употребата на машината за сечење ја завршуваат машината за сечење и машината за вкрстување, така што треба да се користат висококвалитетни ножеви за сечење и ножеви за вкрстување.

Трето, секојдневното одржување на машината за сечење треба да биде на место.Критериумот е да е мазен, чист и исчистен (без прашина и остатоци) на место за да се осигура дека лизгачките делови на опремата се во добра состојба.

Четврто, тоа се работи за одржување.Редовните и неправилни прегледи на ротирачките делови треба да се прекинат (особено следење во реално време на деловите што носат).Спроведување на редовно прилагодување, редовна замена, комутатор и правење детална евиденција за да се постигне целта за продолжување на работниот век на опремата.

Петто, подобрување на техничкиот квалитет и нивото на персоналот кој управува со машината за сечење.Работата на контролниот дел треба да ја врши специјално лице, а никој не смее да управува со него без дозвола.

Покрај тоа, машината треба да се чисти и проверува на секои две недели;ако автоматската машина за сечење не се користи долго време, сите светли површини мора да се избришат, да се премачкаат со масло против 'рѓа и да се покрие со пластичен капак за да се покрие целата машина.Ако автоматската машина за сечење е надвор од употреба повеќе од 3 месеци, маслото против 'рѓа треба да биде покриено со хартија отпорна на влага;по завршувањето на работата, внимателно исчистете ја опремата, исчистете ја отворената површина на триење и додадете масло за подмачкување.

Горенаведеното е воведот на Kunshan Haojin Yuan Electrical Technology Co., Ltd. за секојдневното одржување на машината за сечење.Kunshan Haojin Yuan Electrical Technology Co., Ltd. е претпријатие специјализирано за истражување и развој, производство, продажба и сервис на машини и опрема за лента.Од основањето на компанијата, таа е посветена на истражување и развој и производство на машини за премотување лента, машини за сечење и премотување и машини за сечење лента.Добредојдовте да се распрашате и да се јавите.


Време на објавување: Јуни-06-2022 година